21 feb. 2023

Asbury-väckelsen sprider sig!


- Från CBN News. Bilden: från Lee University - 

Thane Hutcherson Ury, en av lärarna vid Asbury College, skrev på Facebook den 11 februari om hur tidigare elever, pastorer, sökare och busslaster med studenter från andra skolor kom till Asbury för att söka Gud. Han räknade upp att det kom busslaster med studenter från 24 andra universitet för att få uppleva väckelsen i Asbury.

En av de skolor Ury nämnde är Lee University, ett privat kristet College i Cleveland, Tennessee.

CBN News sänder en intervju med kaplanen på Lee universitet som vittnar om hur människor blir frälsta, befriade och helade. Här kommer några glimtar från intervjun:

- Vad är det egentligen som händer på Lee University?
- Svårt att beskriva. Det är helt vilt. Det började helt enkelt med att åtta studenter och en lärare stannade kvar efter en lektion och pratade om vad som håller på att hända på Asbury. Någon ställde frågorna "Varför kan det inte här?" och "varför kan det inte hända nu?"
En annan sa "låt oss gå till kapellet och be om det" och de gjorde de. Den bönen har hållit på i flera dagar nu och det är bara fler och fler som kommer.

-Har du upplevt något liknande tidigare på skolan?
-Nej aldrig av den här dimensionen. Det har varit små isolerade utbrott av väckelse och jag har fått uppleva fantastiska saker i dessa väckelsevågar. Men nej , jag har aldrig upplevt någon av denna dimension.

-Det låter fantastiskt att det kan börja med en handfull studenter som samtalade och att detta kunde leda fram till vad vi ser idag. Har bönesamlingarna dragit till sig andra? Har lärarna och de anställda deltagit?
-Ja, det har varit många av lärarna som varit en del av det som händer. Några var med mig till klockan fyra på morgonen häromdagen. Medlemmar i de lokala församlingarna kommer också. Några tog med sig 3-400 flaskor dricksvatten och något att tugga på så att de som bad bara kunde fortsätta med det.

-Men då det händer sådan genombrott är det säkert många som frågar vad det egentligen ärt som händer? Vad är det som driver dem att bara fortsätta be och prisa Herren?
-Jag upplever att den största väckelsen i världshistorien kommer att bryta igenom i denna generation. Jag tror att det som driver dem är längtan efter ett äkta möte med Jesus. Vi känner till mycket om hur väckelsekristendom brukar fungera, men jag tror att den här generationen har en större tyngd att bära. Jag tror att det är en hunger, en längtan efter renhet och helgelse.

Du kan se och höra hela intervjun på engelska här:
https://youtu.be/Os27c4qZTBY (Videoklippet börjar med ett reklaminslag).

Läs mer här: https://www1.cbn.com/cbnnews/us/2023/february/the-asbury-awakening-is-already-spreading-reaches-lee-university-a-mighty-move-of-god-started-this-morning

Den avgörande frågan till oss är: finns denna längtan och hunger  efter renhet och Gudsnärvaro hos oss?

/PB

Inga kommentarer: