24 feb. 2023

Den troendes lojalitet är inte mot samfund utan mot Herden


(Bildtext ”Följ mig”, sa Jesus. Men ändå agerar vi historiskt sett som en fårskock som inte bryr sig om Herdens ord. Det är ju obekvämt att säga sanningen, och ännu mer obekvämt att ta steget ut ur båten innan det är för sent, skriver ledarskribenten. Foto: Lightstock)

 - Anders Gerdmar i Världen idag -
Vem äger egentligen den kristna människan? Enligt bibeln är vi ”köpta till ett högt pris” (1 Kor 6:20). Men vem betalade? Equmeniakyrkan, Livets Ord, Pingst, Evangeliska frikyrkan, Svenska kyrkan, Romersk-katolska kyrkan – eller?

Nej, alla förstår att det är en absurd tanke att en förening eller sammanslutning av föreningar eller kyrkan skulle äga fåren. En är det som har köpt oss fria, Jesus Kristus, all ära till honom!

Det betyder att 
ingen människa eller mänsklig organisation kan göra anspråk på dig – och om du sätter någon eller något emellan dig och Gud blir det avguderi. Men ibland tycks en församling eller ett samfund ta den platsen.

I värsta fall så leds samfundet/församlingen av en elit av män med en reformagenda, som i den nu aktuella HBTQ+frågan. Bibeltrogna ”medlemmar” i sådana sammanhang sitter och gråter och våndas när beslut efter beslut fattas rakt emot Guds Ord.

Läs mer här: 
https://www.varldenidag.se/gastledare/den-troendes-lojalitet-ar-inte-mot-samfund-utan-mot-herden/repwbp!K8ycBzhayYtaIFCeabu6nQ/

Inga kommentarer: