10 juli 2020

Genombrott: Forskning pekar på intelligent design

- Välden idag -
Det är mycket osannolikt att de komplexa mekanismerna inuti levande celler har uppkommit av en slump. Det hävdar en norsk och en svensk professor, som använt sig av statistisk analys för att utmana evolutionsteorin. Nu har deras artikel publicerats i den prestigefyllda vetenskapliga tidskriften Journal of Theoretical Biology.

Att evolutionskritiska artiklar publiceras i vetenskapliga tidskrifter hör inte till vanligheterna. Men i början av juni fick Steinar Thorvaldsen, professor i informationsvetenskap vid universitetet i Tromsø, och Ola Hössjer, professor i matematisk statistik vid Stockholms universitet, just en sådan artikel publicerad i ansedda Journal of Theoretical Biology, något som norska Dagen var först med att rapportera.

De båda forskarna skriver om avancerade så kallade ”finjusteringar” inom cellbiologin och lyfter fram ”design” som en möjlig förklaring till uppkomsten av dessa.


Läs mer här:  https://www.varldenidag.se/nyheter/genombrott-forskning-pekar-pa-intelligent-design/reptga!5Lq1sfL1X5Yt@D6XErQqFw/

Inga kommentarer: