15 juli 2020

Vi behöver en ”omvändelseliturgi”

- Daniel Röjås i Sändaren -
Som ung evangelistlärling fick jag följa med veteranen Carl-Olov Hultby. Jag kastades direkt in i hetluften som mötesledare vilket innebar att vägleda människor till avgörelse i det så kallade eftermötet. En kväll var Hultbys förkunnelse så bra att jag i min tanke i förväg började organisera de förväntade köerna till förbön. Men när jag gjorde inbjudan registrerade jag ingen reaktion alls i lokalen. Jag avslutade mötet och gick moloken till bilen med en känsla av misslyckande.

Carl-Olov Hultby satte sig i förarsätet, men startade inte bilen. Jag tänkte att det var dags för tillrättavisning, men i stället bröt han tystnaden med orden: ”Daniel, sluta aldrig att bjuda in till mötet med Jesus. Om så djävulen hånler och hela världen verkar likgiltig så fortsätter du ändå. För att inbjuda till mötet med Jesus ingår i uppdraget som förkunnare.”

Formerna och uttrycken för detta kan variera men det är av största vikt att vi medvetet utformar en ”omvändelseliturgi” som hjälper människor fram till övergångsstället, fram till en medveten tro på Jesus. Vår uppgift är inte bara att presentera Jesus – vår kallelse är att hjälpa människor till livet med Jesus. 


Läs mer här:  https://www.sandaren.se/debatt/vi-behover-en-omvandelseliturgi

Inga kommentarer: