19 juli 2020

Tidig söndagsmorgon i Västerås den19 juli

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Förra söndagen hade kåren i Västerås sin gudstjänst på Lövudden (Bild 1). Arne Vauhkola predikade, Daniel Viklund sjöng och musikkåren spelade. Daniel sjöng bland annat Ruts sång: "Tänk om mitt liv kunde bli till en lovsång". Du kan höra och se Daniel sjunga sången i nästa inlägg.

Gudstjänsten kunde genomföras i strålande solsken, men bara några minuter efter vi sagt Amen, drog mörka moln in över platsen där vi var samlade och ett nästan tropiskt regn föll över Lövudden. Det verkade nästan som om någon höll tillbaka regnet så att vi kunde genomföra gudstjänsten.

Under veckan har vi också avslutat läsningen av Josua bok i UTMANINGEN, och börjat med nästa bibelbok, Domarboken. Om du inte har följt med tidigare kan det vara lämpligt att börja nu då vi börjar med en ny bibelbok. Om du vill kan du till och med få dagens avsnitt skickat till dig som ett morgonmail. Du behöver bara maila till info@rupeba.se och skriva ett ord "Utmaningen".

Du kan även få Dagens andakt varje morgon i din e-postlåda. För att få det skriver du ett mail till info@rupeba.se och skriver "Dagens andakt".

Och så några händelser under veckan från privatlivet:


Yngsta barnbarnet har fyllt två år (Bild 2). Vi har inte sett födelsedagsbarnet mer än digitalt sedan i februari då vi besökte familjen i Norge. På den resan hade vi även med oss Stockholmsfamiljens två flickor som är i ungefär samma ålder som födelsedagsbarnets två systrar. 

Som födelsedagsbarnets far påpekade blev födelsedagsbarnet den dagen plötslig dubbelt så gammal. Det händer bara en gång i livet om födelsedagsbarnets far har räknat rätt.


Från den privata sfären kan jag också berätta att vi även denna vecka gick en vandringsled. Tillsammans med en god vän från Västerås åkte vi upp till Tällberg, norr om Leksand, och gick Tällbergsleden på drygt sju kilometer. På toppen av berget hade man gjort i ordning en fin rastplats med utsikt över Siljan (Bild 3).

Men nu är det söndag och idag blir det friluftsgudstjänst kl.15:00 på dansbanan på Djäkneberget i Västerås.

Ha en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: