5 juli 2020

Tidig söndagsmorgon i Västerås 5 juli

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Förra söndagen hann vi med två möten. Det första såg vi på TV. Det var sändningsgudstjänst av de nya löjtnanterna i Norge. På plattformen satt både de fyra som skulle bli löjtnanter och de fyra som fortfarande var förstaårskadetter. Det var idel kända ansikten. Flera av dem hade vi tidigare mött i Polarteamet långt upp i nordligaste Norge. Polateamet var under några år en ettårig lärjungaskola som missionerade i Vadsö. Det är anmärkningsvärt att nästan alla som gått utbildningen i Polarteamet har blivit, eller håller på att bli frälsningsofficerare.

På eftermiddagen var det dags för friluftsgudstjänst uppe på Djäkneberget i Västerås (Bilden från Västerås kårs facebooksida). På Djäkneberget finns en stor dansbana under tak med en liten estrad. Normalt har vi gudstjänsterna på gräsplanen vid sidan av dansbanan, men i söndags hängde regnet i luften så vi flyttade upp på dansbanan. Mötesbesökarna satt på filtar på trägolvet eller på stolar som de tagit med sig och Ruben och Hussein stod på scenen.

De senaste veckorna har inslagen med "Mitt vittnesbörd" varit de mest besökta inläggen på vår blogg och facebook-sida. Jag har hittills publicerat 19 delar. Jag räknar med att publicera ytterligare de två avslutande inlägg nästa vecka och då har vi kommit fram till nutid. Eventuellt återkommer jag med ytterligare inlägg någon gång framöver.

Men nu är det söndags morgon. I eftermiddag kl.15.00 blir det gudstjänst på Djäkneberget i Västerås. Musikkåren spelar, Ruben leder och jag predikar. Väderleksrapporten talar om regn i Västerås idag. Men blir det så, säger vi bara "Välkommen upp på dansbanan".

Ha en välsigna söndag och efterföljande vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: