12 juli 2020

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 12 juli

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Förra söndagen var det planerat Gudstjänst utomhus på dansbanan uppe på Djäkneberget i Västerås kl.15:00. Då jag skulle åka till gudstjänsten ösregnade det. Eftersom jag hade lovat att predika åkte jag upp på Djäkneberget. Jag förutsatte att gudstjänsten skulle bli inställd. För vem ville gå ut i detta ösregn.

Då jag kom fram satt mötesledaren Ruben på estraden tillsamman med en annan person. Vi var ganska inställda på att ställa in gudstjänsten, men vi bestämde oss att vänta till klockan 15.00, om någon skulle dyka upp. Det ösregnade fortfarande.

Någon minut före tre började det dyka upp människor från alla riktningar och tog plats på dansgolvet med socialt avstånd till varandra enligt Kungliga Folkhälsoministeriets förordnande. Vi blev bortemot trettio personer som trotsade ösregnet och inte ville missa sin söndagsgudstjänst (Bild 1).

Under den gångna veckan har jag också uppdaterat mitt vittnesbörd fram till nutid. Det blev totalt 21 inlägg. Om det är någon som har missat det och är intresserad finner du alla inläggen här:  https://rupeba.blogspot.com/2020/06/mitt-vittnesbord.html.

Under rådande Coronapandomin kan vi inte träffa vänner, bekanta och släktingar inomhus, då får vi flytta vårt sociala liv utomhus. I måndags gick vi över en mil i svår terräng runt Sala silvergruva.

I fredags fick vi träffa äldste sonen med familj i Gränna. Där gick vi Västanåsleden över en mil i ännu svårare terräng. Leden går utefter Vätterns östra sida och vid flera tillfällen var stigningen så brant att vi måste dra oss upp med hjälp av ett tjockt rep. Men det var fantastiskt fint att få träffa Boråsfamiljen (det var fyra månader sedan sist). På bilden ser du oss innan vi började rundvandringen. Vi var sex personer och två hundar (Bild 2).

Men nu är det söndagsmorgon och idag har vi vår gudstjänst kl.11.00 på Lövudden. Det är en tradition sedan många år att Frälsningsarmén har en sommargudstjänst där.  

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peer Baronowsky

Inga kommentarer: