22 aug. 2020

Dagens andakt 22 augusti



Herren har tänkt på oss och välsignar, han välsignar Israels släkt, han välsignar Arons släkt. Han välsignar dem som fruktar honom, både mäktiga och ringa.” (Ps 115:12-13)

Vi bara ser på varandra, och säger BONUS, - när Gud gör det där lilla extra, som han är en sådan specialist på. Som till exempel när vi fullständigt uttröttade efter många, långa arbetsdagar, äntligen skulle få lite semester. Vi skulle flyga långt, och beredde oss på att våra kroppar skulle stelna av att sitta stilla och inklämda under många timmar. När vi äntligen, efter en lång väntan får gå ombord på planet, möter den långe mannen bakom disken oss med ordet: Är det Rut och Peter? Förvånade över att han tilltalar oss med förnamn svarar vi ja. Då säger han glatt: Ni har blivit uppgraderade till Business Class. Vi bara ser på varandra, denna gång med tårar i ögonen, och säger BONUS! – eller rättare sagt – Guds välsignelse igen! – Nu blev vi behandlade som kungar, vi fick breda fåtöljer, personlig uppassning och mat och dryck på danskt porslin. 
Gud vet alltid vad vi behöver. Ibland överraskar han oss på ett förunderligt sätt. Då bara vet vi att det är han. Han känner oss vid namn och vet i detalj hur han bäst kan visa sin personliga omsorg om oss.
BÖN
Tack Herre, för att du känner alla våra behov, och för att du har resurser att fylla dem i överflöd

Inga kommentarer: