22 aug. 2020

"Min ateism 'åt upp' sig själv"

För Mats Selander blev ateismen en återvändsgränd där han insåg att den åt upp sig själv. Som femtonåring bad han sin första bön på ett kristet möte eftersom han kände att han inte hade något att förlora. Tro föddes i hans hjärta och han började att läsa Bibeln.

Mats Selander är gift och har tre barn och bor i Rönninge några mil sydväst om Stockholm, enligt honom den  ”gudomligaste” kommunen i Sverige, nämligen Salems kommun. Mats jobbar med apologetik, de oföddas människovärde och är även partiledare för Kristna Värdepartiet.

– Jag kom till tro som femtonåring, förklarar Mats.

– Innan var jag en övertygad ateist. Men jag började tvivla på min ateism när jag insåg att om ingenting spelar någon roll, om Gud inte finns, om allt är slumpmässigt, då finns ingen tanke bakom någonting. Inte att vi ska må bra, finnas till eller bli lyckliga, och då fanns det ingen tanke med min ateism heller. Då fanns det ingen anledning att springa omkring och tro på sanning eller förnuft heller.

– Jag tänkte att den vetenskapliga sanningen var att Gud inte finns eller att Bibeln är bevisad vara felaktig. Därför insåg jag att min ateism ’åt upp’ sig själv. Den vilar ju på det faktum att det är sant och förnuftigt att vara ateist, säger Mats Selander.

Läs mer här:  http://www.hemmetsvan.se/nyhetstexter.jsp?oid=8584&coid=7

Inga kommentarer: