21 mars 2021

Tidig söndagsmorgon den 21 mars

 

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet.

Den gångna veckan har jag i stort sett suttit fast vid min dator.

I måndags började den sista samlingsveckan för en internationell officerskurs. Det är en tvåårig kurs där deltagarna samlas en vecka varje termin. Kursen heter NLDI (Nordic Leadership Development Institute) och deltagarna var frälsningsofficerare från Sverige, Norge, Danmark, Finland, Lettland, Island och Grönland. Jag vet inte vilken kurs i ordningen det här var, men Rut och/eller jag har varit engagerade i planeringsgruppen sedan starten och även undervisat på alla kurser.

Planeringen för den här kursveckan var att den skulle genomföras på Frälsningsarméns utbildningscenter på Jelöy i Moss i Norge där vi har bott tretton år av vårt liv och där vår mellanson med familj bor sedan många år. Men så blev det naturligtvis inte. Det blev en digital kurs. Inte lika bra, men det är tur att den möjligheten finns, annars skull i stort sett all verksamhet upphöra för vår del.

Kursveckan på Jelöy avslutades på fredagseftermiddagen och bara några timmar senare började nästa kurs. Det var en kurshelg för Distansbibelskola Norr. Rut och jag hoppades i det längsta att vi skulle kunna resa upp till Örnsköldsvik för att genomföra helgen, men så blev det inte. Vi fick sköta all undervisning hemifrån på våra laptops. Det var en påbyggnadskurs så vi hade träffat de flesta eleverna tidigare och det var fint att få se dem igen. Undervisningen på denna påbyggnadskurs var huvudsakligen från Gamla Testamentet, men vi hade även några lektioner från Nya Testamentet och några lektioner i lärjungaskap.

I lördags fyllde ett av Stockholmsbarnbarnen tolv år och vi fick lov att vara med om öppningen av presenterna på morgonen (digitalt förstås) innan vi började dagens lektioner.

Nu är det söndagsmorgon och vi ska genomföra de avslutande lektionerna i Distansbibelskola Norr.

Snart är det dags för en ny vecka och jag önskar dig en ny välsignad vecka.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: