7 mars 2021

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 7 mars

 

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen! Veckorna går fort. Den här helgen var det planerat att vi skulle ha bibelstudier och gudstjänst på Frälsningsarmén i Uppsala. Men Corona-pandemin satte stopp för det och helgen får skjutas på framtiden. Det var andra gången vi fick skjuta den helgen på framtiden, men livet skjuts inte på framtiden. Det håller på just nu, trots Corona-pandemin, och det gäller att förvalta de dagar vi får på bästa sätt.

Men det finns ljuspunkter. Förra helgen promenerade vi runt Ängsö slott. Och plötsligt var backen full av gula blommor (bilden). Det var en påminnelse om att vi trots allt är på väg mot ljusare tider. Det kommer förmodligen att komma några bakslag, men vi är på väg mot våren! 

I veckan fortsatte vi med vår digitala bibelstudieserie. Förra veckan talade vi om vår kallelse att "Gå in" i vår kammare och vara tillsammans med Jesus (Matt 6:6) och den här veckan stannade vi inför Jesu ord om att "Gå ut" och göra alla folk till lärjungar (Matt 28:19). Vi läste också fyra andra bibelord från evangelierna där Jesus sänder ut sina lärjungar. Där kan det låta så här: "Förkunna på er väg att himmelriket är nära. Bota sjuka, väck upp döda, gör spetälska rena och driv ut demoner; ge som gåva vad ni har fått som gåva" (Matt 10:7-8). Vi konstaterade att vi förmodligen är mycket mer fokuserade på att förkunna än att låta Gud utföra under genom våra liv. Men vi är kallade både att förkunna om Guds rike och att göra gudsrikets gärningar.

De senaste veckorna har vi också erbjudit en bok från vår webbshop till starkt reducerat pris. Den här veckan är veckans bok "DAGBOKEN - Små tankar för märkvärdiga dagar" av Rut Baronowsky. Vi har fått skicka ut fler exemplar av DAGBOKEN den här veckan än av alla de övriga "Veckans bok" tillsammans. Flera har beställt flera exemplar av boken, antagligen för att dela med sig till någon annan. Den här veckan (ända fram till 24:00 ikväll) kan man köpa boken för 128:- (Normalt kostar den 150:-). Postens porto tillkommer. Du kan läsa mer om boken och beställa den här: https://rupeba.se/home/#!/products/dagboken-sm%C3%A5-tankar-f%C3%B6r-m%C3%A4rkv%C3%A4rdiga-dagar-rut-baronowsky

Vill du köpa DAGBOKEN på norska eller engelska beställer du den genom att skicka ett mail till info@rupeba.se.

Men nu är det söndag och det blir som vanligt digital gudstjänst från kåren i Västerås kl.15:00. Idag har vi digitalt besök av Kjell och Gunilla Olausson.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: