20 okt. 2018

Familjen Rezai flydde till Sverige och fann Jesus


- Ola Karlman i Inblick -
De tvingades fly från Afghanistan till en okänd och oviss tillvaro långt borta. Familjen hamnade i Sverige och upptäckte något som var bättre än de någonsin kunnat drömma om – tron på Gud genom Jesus Kristus. – Vi vill vara Jesu lärjungar, säger Abbas och Mahbobeh Rezai....


Bönen om att dörrar som i dag är stängda ska öppnas är ständigt närvarande i deras hjärtan då nöden för nära och kära i Afghanistan är stor.
– Där finns ingen demokrati, ingen religionsfrihet, berättar han.
Skillnaden mellan kristen tro och islam är obeskrivligt stor. Tron på Jesus är en relation medan islam är en religion. Abbas och Mahbobeh har fått komma ut i frihet i sina liv. Koranen gav dem inte någon som helst sinnesro eller glädje.
Med Bibeln är det annorlunda då de fått uppleva att dess ord är levande och starkt. Abbas nämner om den stora förmånen att få läsa om Jesu liv och gärning på jorden som finns återberättat i evangelierna.

”Jesus är Guds son”
– I Koranen beskrivs Jesus som en profet, men Jesus är ju Guds son, säger han.
Deras böneliv har förändrats från den muslimska tvingande slentrianmässiga bönen på fasta tider under dagen till ett avslappnat samtal med den som är både frälsare och vän.
– Kristen tro är inte tvingande, den är frihet. Till Jesus får man komma när man vill.
Abbas nämner om sin piggare och gladare känsla när han vaknar på morgonen för att hjälpa sin son iväg till dagen på förskolan. Livets olika skiftningar är alltjämt en verklighet men det är stor skillnad på att kämpa själv jämfört med att ha Jesus vid sin sida.Vill vara lärjungar
När det gäller framtiden så har familjen Rezai en enda önskan – att få vara Jesu lärjungar i alla sina dagar. Men de lever i nuet och bär på en stor tacksamhet i sina hjärtan.
– Vi är jätteglada att vi är i Sverige och tänk att vi hittade Jesus här, säger de och utstrålar den största glädjen.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: