19 okt. 2018

Frälsningsarmén mobiliserar arbetet mot människohandel i Europa

-mynewsdesk-
Frälsningsarmén har en lång tradition av att möta mänskliga behov och förebygga människohandel i alla former, ge stöd och skydd till utsatta och återintegrera dem i samhället.

På EU-parlamentet kommer Frälsningsarméns experter att dela erfarenheter från sitt dagliga arbete med utsatta för människohandel. Frälsningsarmén arbetar över hela Europa längs hela människohandelskedjan, från ursprungsländer där utsatta rekryteras till transit- och destinationsländer där utsatta exploateras.

Under rubriken Restoring broken dreams visas exempel på hur sociala organisationer kan samarbeta för att förebygga, skydda och återintegrera utsatta för människohandel. Ledamöter från Europaparlamentet och experter från Frälsningsarmén och civilsamhället kommer att diskutera de största utmaningarna samt möjliga europeiska och nationella insatser.

– Under de senaste tre åren har vi kraftsamlat och stärkt Frälsningsarméns kapacitet att förebygga och motverka människohandel genom EU-projektet Safe Havens. Vi har fått möjlighet att skala upp förebyggande insatser i Öst- och Centraleuropa, där vi till exempel jobbar medutbildning och job verifikation services. I Västeuropa har vi främst arbetat fram nya metoder att jobba med skydd och stöd för särskilt sårbara riskgrupper, säger Madeleine Sundell, som är jurist och nationell samordnare mot människohandel för Frälsningsarmén i Europa. 


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: