14 okt. 2018

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 14 oktober

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen och den gångna veckan har det blivit över hundra mil i bilen igen. Men av och till fick vi också lov att gå ur bilen för coaching/mentorsamtal med några av våra officerare.

Vi gjorde också ett litet stopp på vägen och gick ur bilen då vi passerade Borgs kyrka utanför Norrköping. Det var nästan femtio år sedan vi stod utanför den kyrkan senast. Då stod vi där som nygifta.

Varför i alla världen gifte vi oss i Borgs kyrka i Norrköping kanske någon frågar. Jo, det fanns flera orsaker till det:
- Ruts föräldrar, som svarade för det praktiska runt vårt bröllop, var då ansvariga för Frälsningsarméns hotell i Norrköping.
- Vår släkt bodde i Tranås, Stockholm och Blekinge. Norrköping var alltså en central plats då släktena skulle samlas.
- Min mammas flicknamn var Borg. Många med efternamnet Borg var närvarande och jag tror till och med det var Mårten Borg som spelade kornett i kyrkan.

Men det var alltså femtio år sedan, så när som på några månader.

Under veckan gick vi också ur bilen på Ågesta folkhögskola för att planera vår medverkan i Bibelskola Norr i Örnsköldsvik under läsåret. Bibelskolan på distans är ett projekt som verkligen har mött ett stort behov. Bibelskola Norr har varit fulltecknad seedan en tid tillbaka och det finns en väntelista för dem som inte fick plats i årets kurs.

Rut och jag kommer att ansvara för undervisningen på samlingarna i november 2018 och februari 2019. Vi kommer att undervisa i Nya Testamentet, Lärjungaskap och Trons grunder. Det ser jag verkligen fram till. Du kan läsa mer om Bibelskola Norr HÄR.

Ett annat stopp på veckans bilresa gjordes på Stiftsgården Stjärnholms slott där vi hade privilegiet att leda en Mini-Retreat.

Under veckan har vi också börjat planera läsårets resor till Lettland. Vi kommer även i år att vara mentorer för ett antal officerare i Lettland och vi räknar med att det blir en Lettlands-tur för vår del varannan månad under läsåret 2018-2019.

Men nu är det söndagsmorgon och snart dags att gå på kåren och snart är det dags att möta en ny vecka.

Jag ber att det ska bli en välsignad vecka för dig.

Peter Baronowsky

Inga kommentarer: