21 okt. 2018

Så fann Joakim nyckeln till frihet

Joakim Sällquist följde med sin kompis på audition som sällskap, men det var han som fick en av huvudrollerna i bioaktuella ”Goliat”. Nu hyllas han av recensenterna för sitt livs första skådespelarinsats.

- Urban Thoms i Dagen - utdrag ur artikeln:
"Nu börjar Joakims liv att spåra ur på allvar. Den disfunktionella hemmiljön med en pappa som är periodare och en storebror som är aktiv narkoman börjar ta ut sin rätt. Dessutom pratar familjen inte om problemen, allt sopas under mattan.

Egentligen vill han reda upp sin tillvaro, men han har inte förmågan. Ur alla dimmiga år av missbruk och fängelsevistelser står några minnen ut. Joakim berättar om den gång när han precis sluppit ur fängelset och blev indragen i en mc-relaterad våldsuppgörelse. En vecka senare blir han häktad för grov misshandel. Återigen riskerar han ett flerårigt fängelsestraff.

– Jag orkar inte. Jag börjar söka mig till Gud och börjar be intensivt i ett par månaders tid. Till slut börjar jag känna att jag inte är ensam. "Hjälp mig ut den här gången så ska jag följa dig", lovade jag Gud.

En vecka före rättegången utmanar Joakim Gud: "Låt mig få sätta in fingret i Bibeln och hamna på något som jag förstår".

Joakims finger hamnar på Romarbrevet 8:1 – "Nu blir det alltså ingen fällande dom för de som tillhör Jesus Kristus".

– På rättegångsdagen säger domaren: "Joakim Sällquist ska omedelbart försättas på fri fot". Jag gick ut från rättssalen, men en och en halv minut senare hade jag glömt bort Gud. I stället fortsatte jag mitt liv med kriminalitet".


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: