12 okt. 2018

Inför Tacksägelsedagen 1 - LOVSÅNG

- Bengt Pleijel -
Lovsång är temat på Tacksägelsedagen. Vi suckianer och gnällspikar dras in i kören ”TACK OCH LOV”.

Se på ordet TACK. Ibland avbildas korset som stora bokstaven T. Om man går med suckar, synd och alla ”ack” till Jesu kors, sker ett förvandlingsunder. Vi hittar ordet TACK! (kognitiv beteendeterapi för att tala enkelt). Paulus talar om det: Låt er förvandlas genom förnyelsen av era tankar så att ni kan avgöra vad som är Guds vilja, det som behagar honom och är fullkomligt (Rom 12:2, Bibel 2000).
Suck och gnäll och ack och usch är tyngder som drar mig neråt. När jag kommer med dem till korset står Jesus där beredd att ta bort dem. Fäst dina ögon på Jesus! Se Guds lamm. Tyngderna försvinner. Vi lyftes upp, får kika in bakom pärleporten, får träffa änglar, helgon och fromma från alla tider. De viskar till oss: ”O kom låt oss tillbedja!” (Sv Ps 122:1). Vi gör så. Och efteråt säger vi: ”Vi såg hans härlighet …”(Joh 1:14).

Man tackar Gud när man är glad över vad Gud gör och ger. ”Tack gode Gud för maten, Amen”. Man lovar Gud då man är glad över vad Gud är. Man ber inte om någonting. Man vill bara säga: ”Far, jag vill bara prisa dig och tala om hur underbar du är. Jag vill sluta att be om något. Jag vill bara tänka på din storhet och låta mitt hjärta fyllas av TACK OCH LOV! Bredvid oss står alla syskon i tron. Vi hittar Guds barns kära lek. Och bara häpnar … någon tar ton … en sång i Anden. Ett brus av kärlek …
Dagens texter hjälper oss att upptäcka detta. Och låt mig avslöja en hemlighet: Vi kommer att hitta ett bibelord som inte står i Bibeln. Du kan det utantill. Det ordet är en nyckel in till TILLBEDJANS-SALEN.

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: