10 okt. 2018

Förkunnar vi evangeliet?

- Stefan Swärd i Världen idag -
Jesus har kommit för att rädda och frälsa världen. Allt står inte väl till. Syndens dödliga gift har drabbat mänskligheten, hela mänskligheten. Det är Bibelns brutala budskap. Döden har fått herraväldet genom synden, och djävulen och de onda makterna har fått greppet om mänskligheten. Men Bibelns budskap stannar inte där, Gud har presenterat en räddningsplan för världen...

Ibland verkar det som om vi i den kristna kyrkan ägnar oss åt allt annat än att förkunna evangeliet. Våra sociala förbättringsprogram är omfattande. Våra teologiska diskussioner är intensiva. Våra försök att på olika sätt formulera kristna värderingar och kristna perspektiv på aktuella samhällsfrågor är ambitiösa. Det är inte oviktigt, men i förhållande till grundfrågan, att människan behöver bli frälst – är allt annat ovidkommande.

En teologi som inte har fokus på att människan är en syndare, vars stora grundläggande behov är att bli försonad med Gud och få förlåtelse för sina synder, har vandrat ut i heresins träskmarker. En sund teologi inspirerar oss att förkunna de goda nyheterna om Jesus och vittna om det vi har sett och hört, vår egen upplevelse och erfarenhet av frälsningen.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: