30 okt. 2018

Många kom till tro när Stakset besökte Malmö

Personer med skyddsvästar uppges ha räckt upp händerna för att ta emot Jesus när Sebastian Stakset besökte Malmö. – Jag tror att det kommer en ny tid för Malmö, säger Stakset.

- Världen idag -
Skottlossningar, knivrån, explosioner och sexualbrott har avlöst varandra de senaste åren i Malmö. I helgen skedde dock något som kan bli en motpol till allt det mörka: Kyrkorna gick samman för att förkunna hoppet som finns i Jesu namn.

– Det var första gången på 20 år som kyrkorna i Malmö gjorde något sånt här ihop, säger evangelisten Sebastian Stakset som, tillsammans med Linn Olsson, delade med sig av sin dramatiska livshistoria under helgen.

Han berättar att han, i början av sin tjänst, fick ett tilltal om att besöka Malmö men att han upplevde att mycket förberedelse behövdes innan det skulle bli verklighet. Det arbete som har föregått helgens satsning har, enligt Stakset, varit ”väldigt tungt”, men det ett år långa planerandet gav resultat. Pingstkyrkan Europaportalen fylldes till brädden när dörrarna öppnades i fredags kväll.

 – Det var väldigt starkt. Grabbar med skottsäkra västar räckte upp sina händer för att ge sig till Gud. Jag bad frälsningsbön med en hel familj. Och en man som var på permission bröt ihop och gav sitt liv till Jesus medan jag höll om honom, berättar Stakset.

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: