16 okt. 2018

Här seglar missionsbåten Elida in i Israel

- Dagen
Det svenska skeppet Elida fick ett varmt mottagande när det seglade in i Israel på torsdagen. En flottilj med israeliska segelbåtar välkomnade svenskarna ute till havs – och i hamnen blev det kramar, festligheter, högtidstal och folkdans.
Entusiastiska israeler och svenska turister tog emot missionsbåten Elida som anlöpte marinan i den israeliska kuststaden Herzliya på torsdagseftermiddagen.

Den 48 dagar långa seglatsen från Hönö utanför Göteborg är en manifestation för Israel och för förföljda kristna i Mellanöstern, enligt den kristna gruppens programförklaring.

Det var fullt av folk på kajen, svenska och israeliska flaggor vajade i vinden – och en stor skylt med texten ”Välkommen” på svenska prydde piren vid inloppet till hamnen. Många uttryckte sin glädje över denna svenska sympatiyttring i en tid när de båda ländernas officiella politik oftast befinner sig på kollisionskurs.

– Jag är mycket imponerad och glad. Människor kommer med kärlek från Sverige, det händer inte ofta. Det värmer, säger Dana Haberman, seglare som var med och organiserade mottagandet.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: