4 okt. 2018

Skola arrangerade Pride: "Mitt barn mådde dåligt"

- Världen idag -
På Engelska skolan i Umeå måste alla barn delta i den särskilda Pride-vecka som arrangerades på skolan i förra veckan. – Mitt barn kom hem från skolans Pride-vecka och sa att hon mådde dåligt, berättar en förälder.
Internationella engelska skolan i Umeå firade Pride förra veckan, inför den Pridefestival som anordnades i staden förra helgen.

"Det kommer att finnas små påminnelser runt om i skolan om hur värderade och accepterade alla i LGBTIQ-gruppen är, och eleverna får till och med möjligheten att visa sitt stöd genom att få regnbågsflaggor målade på ansiktet", skriver en lärare, på engelska, i ett veckobrev till sjundeklassarnas föräldrar. "Jag inbjuder er alla att tillsammans med skolans elever och personal gå med i Prideparaden på lördag den 29 september".

Prideveckan pågick under ordinarie skoltid och bland föräldrar och elever hörs kritiska röster.

– Signalen är, att den som inte ställer upp på allt vad Pride står för, den är inte demokrat. Ändå är det en politiskt laddad ideologi, och synnerligen värdebaserad, säger en person som har barn i Internationella engelska skolan i Umeå, och som vill vara anonym.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: