12 juli 2024

Citatet: Den sista stora andeutgjutelsen


I boken "The Last great outpouring" (ungefär: Den sista stora andeutgjutelsen) skriver Loren Sandford:

Vi behöver få uppleva en ny stormvind av den Helige Ande

Vi behöver inte det som vi brukar kalla väckelse. Vad vi behöver är är en orkan, en stormvind. Väckelse är liv som går från död till ett uppvaknande från att sova; det är för dem som redan är kristna. En stormvind är som en orkan som sveper med sig allt som kommer i dess väg. Den kan inte hållas inom kyrkans väggar eller begränsas av dem som redan är kristna.

Man kan bygga tjocka murar mot orkanen, men störtfloden kommer att riva ned muren i ett ögonblick. Den sveper med sig allt den berör och bär med sig allt den möter till olika platser. Det går inte att stå emot den. Orkanen är inte som att surfa, där du kan välja vilken våg du vill och manövrera den och behålla kontrollen. Detta är väckelse. I en orkan mister du kontrollen. Du sveps bara med.

Vi har inte upplevt något sådant i den kristna världen sedan tidigt 1970-tal. Jesusrörelsens eld drabbade mig just i min övergång till vuxenvärlden, och det var en orkan som svepte med sig hundratusentals unga människor in i Guds rike. Man behövde inte arbeta med människor flera veckor för att föra dem till Jesus. Du kunde bara ställa dig i ett gathörn och ropa "Jesus" för att människor skulle bli frälsta.

Inga kommentarer: