7 juli 2024

Tidig söndagsmorgon den7 juliVeckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så blev det söndag igen. En söndag mitt i sommaren. Livet går i något lägre tempo, men det finns ändå arbetsuppgifter som måsta skötas.

Rut arbetar, som vanligt, med översättning av böcker från engelska till svenska för ett kristet bokförlag. De senaste åren har hon fått det ena uppdraget efter det andra. Jag har tappat räkningen på hur många böcker hon har översatt.

Jag arbetar dagligen med uppdateringen av rupebas Facebook-sida. Vi har de flesta dagar tre inslag. Så här ser en normalvecka ut på rupebas Facebook-sida:

- Varje dag lägger vi ut Dagens andakt från Ruts andaktsbok DAGBOKEN.
- Varje dag lägger vi också ut UTMANINGEN, där vi går igenom hela Bibeln med ett kapitel om dagen (Det tar två år). Det går även att få UTMANINGEN i sin e-postlåda varje morgon. Du anmäler dig till info@rupeba.se. Det kostar ingenting att vara med på utsändningslistan och du kan avbryta "prenumerationen" när du vill.

I övrigt lägger vi ut ytterligare ett inlägg varje dag:

- Måndagar. Vittnesbörd
- Tisdagar. Presentation av "veckans bok"
- Onsdagar. "Det var då det..". En nostalgisk tillbakablick på vad som hände i våra liv för femton år sedan. (I onsdags handlade det om vår väg till Lettland. Referat från Ordinationshögtiden på Templet med våra personliga livsberättelser). Missade du det? Gå tillbaka till den senaste onsdagen och läs.
- Torsdagar. Torsdagsbibelskolan. Just nu pågår en serie studier om det kristna livet.
- Fredagar. "Citatet". Något tänkvärt citat från böcker som vi läser.
- Lördagar. Den kommande söndagens bibeltexter.
- Söndagar. "Tidig söndagsmorgon" - Veckorevy från den gångna veckan från mitt högst personliga utkikspunkt på livet.
- Då och då. Artiklar från den kristna pressen

Men nu är det söndag och i eftermiddag klockan 15:00 har kåren i Västerås sommargudstjänst på dansbanan på Djäkneberget. Det fungerar bra även om det skulle komma några droppar regn. Det finns tak över hela dansbanan.

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter BaronowskyInga kommentarer: