8 juli 2024

DAGENS ANDAKT, den 8 juli

 

”Uthållighet är vad ni behöver för att kunna göra Guds vilja och få vad han har lovat” (Heb 10:36)

Det berättas om en ung man, vi kan kalla honom Abe, att han tidigt i livet hade en ambition att bli vald till riksdagsman. När han misslyckades med detta ville han försöka sig på affärslivet. Också här misslyckade han fullständigt, och under de följande sjutton åren hade han fullt upp med att betala av de skulder som en inkompetent kompanjon hade förorsakat honom. Därefter försökte han bli medlem av den amerikanska kongressen, men också här blev han besegrad. Han sökte en tjänst inom den statliga förvaltningen utan att få den. Då ställde han upp och försökte bli vald till senator, men förlorade med stor marginal. Sedan ställde han upp som kandidat till posten som vicepresident. Han förlorade även denna gång och 1858 när han försökte bli president blev han besegrad av en man som hette Douglas. Men till slut vann han och som du kanske har gissat vid det här laget så handlar det om en av USA´s största presidenter någonsin, Abraham Lincoln.  Han blev detta på grund av att han inte gav upp utan vågade försöka igen och gå på den vision som fanns nedlagd i hans liv.

En gammal vän till oss hade som ett av sina valspråk: ”Det är i uppförsbackarna som konditionen tränas”. Och visst är det så, även om vi tycker att det är behagligare när livet flyter på utan större ansträngningar!

BÖN

Jesus, förlåt att jag har så lätt att ge upp för minsta motgång. Hjälp mig att lära uthållighet av Abraham Lincoln. Hjälp mig att våga försöka igen, hjälp mig att göra din vilja. En dag ska jag då få vad du har lovat.

Inga kommentarer: