14 juli 2024

Tidig söndagsmorgon den 14 juli

 




Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Det verkar som att det är väldigt populärt i vår familj att fylla år i juli. Den 1 juli fyllde min lillasyster Pia år. Dom säger att det inte är fint att tala om kvinnors ålder, men jag kan ju säga så mycket att hon är sju år yngre än mig. Pia bor nuförtiden i Tranås. Det är där våra föräldrar växte upp i början av förra seklet. Men under sommaren flyttar hon ut till Skruvhult, en bondgård utanför Tranås. På bondgården finns det även några fastboende familjemedlemmar. Pias son David och Jans (min äldre bor) äldste son Johan.

Nu kanske du har räknat ut att det fanns två stycken Johan Baronowsky. Den ena var min pappa och den andra är min äldste brors äldste son. Jag kan också berätta att det har funnits två Rut Baronowsky. Min mamma fick det efternamnet då hon gifte sig med pappa och den andra Rut fick sitt efternamn då hon gifte sig med mig. Min mamma stavade förnamnet med ett h på slutet och min fru stavar namnet utan h på slutet (precis som det står i Bibeln).

Den åttonde maj fyllde Maja 12 år. Hon är dotter till vår mellanson Daniel och hans fru Jessica. Familjen bor i Strömstad, men hon har växt upp på Jelöy Folkehögskole i Norge, där även hennes pappa växte upp.

Två dagar senare fyllde vår yngste son Stefan 45 år. Även han har växt upp på Jelöy folkhögskola i Norge, men nu bor han, tillsammans med sin fru Karin och deras två barn, i Stockholm. Tanken svindlar då jag förstår att vår yngste son har uppnått så hög ålder. Hans äldste bror är dessutom nio år äldre, så det måste ju teoretiskt betyda att jag börjar bli gammal. Men då Rut och jag blev invigda till frälsningsofficerare lovade vi både skriftligt och muntligt  att "älska och tjäna Gud så långe vi lever". Och vi lever ju fortfarande!

Så har vi en födelsedag till i Juli. Mellansonens son heter Charlie och fyller 6 år nästa vecka. Det kan inte vara lätt att ha tre "mammor". Jessica är förstås hans riktiga mamma, men så har han två storasystrar som håller styr på Charlie. Men ibland tänker jag att det är Charlie som styr sina storasystrar. Hur kan dom säga nej då Charlie tittar på dom med sin stora bedjande ögon?

Nu har jag inte skrivit något speciellt om äldste sonen Mikael och hans fru Johanna som bor i Borås. Dom är en fantastiskt fin familj dom också, men någon födelsedag i juli har dom inte.

Men nu är det söndagsmorgon och då ska vi gå på sommargudstjänst på dansbanan på Djäkneberget kl.15:00. Jag kan inte berätta mer om det eftersom det inte har hänt ännu. Men jag bifogar två bilder från förra söndagens gudstjänst. På den första bilden ser vi de hemmavarande musikanterna som spelade och på den andra bilden ser vi kårledaren Alex Gallardo som predikade. Det enda jag vet om dagens gudstjänst är att den leds av en av våra fanjunkare, Lukas Vaukhola och att musikkåren ska spela.

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky
 





Inga kommentarer: