21 juli 2024

Tidig söndagsmorgon i Västerås

 








Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Förra söndagskvällen fick vi besök av äldste sonen Mikael med hans hustru Johanna. De hade också med sig sina två små hundar Sally och Juni. På måndagen gick vi en långpromenad i Frösåker. Det spåret var sju kilometer långt i delvis ganska oländig terräng. Jag hade som vanligt min stegräknare på mig och försöker komma upp i tiotusen steg om dagen. Ibland lyckas jag.

Då vi gick i skogen tänkte jag att man skulle sätta en stegräknare på Sally eller Juni. Dom har väldigt korta ben. Så då jag tar ett steg skulle det bli 8-9 steg för Sally. Dessutom har dom ju två par ben...

Höjdpunkten på promenaden var naturligtvis rasten. Där fick vi kaffe och bredda smörgåsar (Bild 1).

På tisdagen kom deras näst äldste som August med sin flickvän Thea. Johanna passade på att ta en bild på tre generation Baronowsky (Bild 2). Längst till höger står jag och ser ganska liten ut i sällskapet. I mitten står Mikael, som jag alltid har betraktat som lång till växten. Längst till vänster står August och får till och med Mikael att se liten ut.

Men det var inte så många år sedan vi spelade kornettrio tillsammans både i Riga och i Borås (Bild 3). Den lille killen mellan Mikael och mig är samma person som jätten i Bild 2.

Jo, Mikael fick lära sig spela kornett då han var liten. Den första kornetten var av plast (Bild 4) och han hade sett hur hans pappa såg ut då han spelade kornett. Detta måste vara en av de första lektionerna för Mikael. Där får man lära sig att man inte ska suga på munstycket utan blåsa i det. Bild 5 är ungefär femtio år senare, det vill säga nu. Mikael har lämnat plasttrumpeten och spelar på sin senast inköpta kornett tillverkad någon gång i slutet på 1800-talet, ackompanjerad av Rut på flygeln.

Och nu, alla ni som följer med på bibelläsningsplanen UTMANINGEN, idag är det sista dagen som vi läser Jesaja för den här gången. Vi började den 17 maj med första kapitlet i Jesaja och har sedan knaprat i oss ett kapitel om dagen. I morgon börjar vi läsa Jeremia. Om du också vill få dagens inlägg i ett mejl varje morgon, behöver du bara skriva ett mejl till info@rupeba.se och skriva UTMANINGEN, så sätter jag upp dig på utsändningslistan.

Under veckan har jag också uppdaterat vår hemsida och där finns länkar till vår webbshop, antikvariatet, bloggen och facebook. Där finns också en länk "om rupeba" och "om oss". Du hittar vår hemsida på rupeba.se.

Nyligen startade vi en serie på onsdagar under rubriken "Det var då det..". Där lägger vi ut inlägg som vi publicerat för ungefär femton år. Där kommer det säkert att finnas en del läsvärda inlägg. Just nu handlar det om vår första tid i Lettland.

Men nu är det söndag och Frälsningsarmén i Västerås har friluftsgudstjänst på Djäknebergets dansbana klockan 15:00 (bild 6). Musikkåren spelar från 14:45.

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky





Inga kommentarer: