4 apr. 2021

Tidig påskdagsmorgon i Västerås den 4 april

 


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Vilken vecka! Tre stora högtidsdagar på samma vecka!

För det första:
Idag firar vi Jesu uppståndelse från de döda: Hundratals miljoner människor har genom seklerna firat denna händelse. Det är genom Jesu uppståndelse som vi idag får räkna oss som frälsta. Enligt Paulus är detta det enda vi måste tro på för att bli frälsta. Det finns inga krav på att vi ska tro på skapelseberättelsen eller jungfrufödseln för att bli frälsta. Jag tror visserligen på bägge två, men för att bli frälst är Jesu uppståndelse det enda vi måste tro på för att bli frälsta "Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herre och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst" (Rom 10:9).

För det andra:
Den här veckan har Rut och jag firat vår bröllopsdag. Det var för femtiotvå år sedan vi gifte oss i Borgs kyrka i Norrköping. Varför just Norrköping kanske någon frågar. Vi bodde på den tiden i Stockholm och den del av släkten som inte bodde i Stockholm bodde i Tranås och i Blekinge. Då blir Norrköping den naturliga mittpunkten och dessutom bodde Ruts föräldrar i Norrköping och hade ansvaret för Frälsningsarméns hotell i staden.
Jag är medveten att denna händelse inte har påverkat världshistorien lika mycket som Jesu uppståndelse, men händelsen har ändå haft en oerhört stor betydelse för mitt liv.

För det tredje:
Vår hemsida fyllde tretton år under veckan. Den första april 2008 började vi och sedan har jag uppdaterat sidan varje dag utan undantag. Uppdateringen har skett från något hundratal olika platser i ett tjugotal olika länder.
   Flera av de böcker och skrifter som vi skrivit har börjat som inlägg på hemsidan. Ett av de stora projekten som jag har hållit på med i sex år och som jag fortfarande håller på med är att skriva NT-boken i fyra delar och GT-boken i sju delar. Ett avsnitt från varje kapitel i hela Bibeln, sammanlagt cirka 4.000 sidor. Du kan läsa mer om detta och våra övriga produktioner i vår webbshop på www.rupeba.se.

Det var om veckans tre högtidsdagar. Men här kommer ännu en höjdpunkt från veckan som håller på att ta slut: På skärtorsdagen fick vi besök av yngste sonen med familj som bor i Stockholm. Solen sken och det var varmt ute så vi plockade fram våra utemöbler och helt oplanerat ställde vi till med stor middag kring det stora utebordet med behörigt avstånd till varandra, helt efter kungliga Folkhälsomyndighetens föreskrifter. Jag la märke till att äldsta Stockholmsbarnbarnet hade vuxit sedan sist, så det måste betyda att det var en stund sedan vi träffades sist. Men vi tror fortfarande på ett liv efter Coronan och då ska vi till och med få krama om varandra då vi träffas.

Ha en fortsatt välsignad påskhelg,
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: