11 apr. 2021

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 11 april

 

Veckorevy från min högst personliga utgångspunkt på livet
 
Så var det söndag igen. Det känns som om veckorna går fort nu för tiden. Men det digitala livet fortsätter. I tisdags var det Hemgruppsmöte på Zoom, i onsdags var det bibelstudium på Zoom och i torsdags hade musikkåren musikantmöte på Zoom.
 
Musikantmötet handlade bland annat om att förbereda söndagens gudstjänst. Redan i januari blev det bestämt att musikkåren skulle ansvara för gudstjänsten den 11 april och jag fick frågan om jag kunde tänka mig att predika på det mötet. I januari kändes det som om april månad var långt borta. Nästan sommar och då måste väl i alla fall Coronan ha slutat. Men Coronan fortsätter med oförminskad fart och gudstjänsten kommer att bli på zoom och musikkåren kan inte samlas för att spela.
 
Men här det finns några som hittar på kreativa lösningar. En kornettist har spelat in sin stämma på en ljudfil. Den ljudfilen har skickats ut till alla musikanter med uppmaning att följa kornettisten och spela in sin egen stämma. Alla ljudfilerna skickas sedan till en musikant med gåvan att redigera ljudfiler och vipps så har vi en hel musikkår som spelar utan att ha träffats. Blir det vackert? Vi får väl se eller rättare sagt höra i eftermiddag klockan 15:00. Vill du höra hur det låter? Skicka ett mail till mig på peter@rupeba.se och skriv Musikkårens gudstjänst, så skickar jag länken till dig med vändande mail en halvtimme före mötet. Det brukar gå att logga in från ca 14:50.
 
Efter gudstjänsten har vi en icke-digital ekumenisk bönevandring i centrala Västerås. Vi samlas vid stadshuset och ber för alla beslutsfattare och tjänstemän som arbetar där.
Därefter går vi till polishuset och ber för poliserna och mot all brottslighet i staden.
Därefter går vi till Västmanlands Läns Tidning och ber för tidningens journalister och medarbetare.
Därefter går vi till Stora Torget och ber för staden, företagarna, kulturarbetarna och dem som lider nöd under alkohol och droger.
Därefter går vi till Rudbeckianska skolan och ber för skolorna i Västerås. Lärare och elever.
Därefter går vi till Domkyrkan och ber för Västerås kristna församlingar, dess ledare och pastorer och enhet bland Guds folk. Vi ber också om väckelse i Västerås.
Därefter går vi hem. 
 
Under veckan har vi också fått reda på att det blir ledarbyte för Frälsningsarmén i Sverige. De nuvarande ledarna, Clive och Marianne Adams flyttar till Norge. Marianne blir kappelan för rusomsorgen i Oslo (betyder kaplan för missbruksvården) och Clive blir seniorrådgivare för officersskolan och får ansvar för löjtnantsprogrammet (ansvar för löjtnantsprogrammet var Ruts och min uppgift de senaste fyra åren vi bodde i Norge). Nya ledare i Sverige blir Bo och Christina Jeppsson. De kommer senast från Danmark.

Ha en välsignad ny vecka!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: