26 juni 2021

”Gettokyrkan” vinner kriminella och missbrukare för Jesus


 - Världen idag -
Mitt i det gängkriminella området Vivalla i Örebro ser Impact Center människor få sina liv förvandlade. Stefan Björk, i dag företagare, men tidigare en uträknad drogmissbrukare, leder församlingen som vill förvalta det väckelsearv som vilar över staden. Därför satsar de på en tältkampanj i ett 500-mannatält på Torp i sommar.

”Gettokyrkan vill göra vargar till lamm”. Så skrev nyligen Nerikes Allehanda i en fem sidors artikel om pionjärförsamlingen Impact Center i Örebro. Världen idag besöker församlingen som har blivit som en magnet i den omskrivna förorten Vivalla, som av polisen rankas som ett särskilt utsatt område.

Inte ens skylten på husväggen, Impact Center, i Holmens industriområde, avslöjar egentligen att det ligger en kyrka här. Församlingen startades 2016 av Stefan Björk, hans fru och fyra invandrare. Nu har den 50-talet medlemmar och majoriteten kommer från en brokig bakgrund av våld, kriminalitet, droger och utanförskap.

– Jag ville grunda en församling som inte drog medlemmar från andra kyrkor, säger Stefan.

– Hit kommer personer med skyddsväst och pistol och blir förvandlade.

Läs mer här: https://www.varldenidag.se/forsamlingsliv/gettokyrkan-vinner-kriminella-och-missbrukare-for-jesus/repufj!0mdPfUpJt5G7jfVVQyp@UQ/

Inga kommentarer: