20 juni 2021

Tidig söndagsmorgon den 20 jun

 


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

En av drivkrafterna bakom rupeba.se är "Att stimulera Guds folk att läsa Guds Ord". Ända sedan starten har vi enträget och med växlande framgång arbetat med detta. Jesus säger "Om ni förblir i mitt ord, är ni verkligen mina lärjungar, och ni skall förstå sanningen, och sanningen skall göra er fria." (Joh 8:31-32). Lärjungar läser Bibeln!

2013 startade vi ett nytt bibelläsningsprojekt. Vi gjorde en bibelläsningsplan som går igenom hela Bibeln. Väl medvetna om att många kristna har en känsla av att Bibeln är alltför omfattande för att man ska orka läsa igenom hela Bibeln. Om man ska läsa igenom den får man göra på samma sätt som då man ska äta upp en elefant. Men tar en liten bit i taget. Vi kallade bibelläsningsplanen UTMANINGEN och den bygger på att man läser ett kapitel om dagen. (Du finner bibelläsningsplanen här: https://rupeba.blogspot.com/2019/01/bibellasningsplaner.html).

Det första året läste vi Nya Testamentet och Psaltaren på ett år. De två följande åren läste vi Gamla Testamentet på två år. Sedan började vi om från början och läste hela Bibeln på tre år. Gång efter gång. Vi har dagligen publicerat dagens UTMANING på vår hemsida och Facebook-sida och hundratals människor har abonnerat på inläggen och fått dagens UTMANING i ett mejl varje morgon. Efter hand har vi vidareutvecklat inläggen med en kommentardel till varje kapitel. Vill du också få dagens UTMANING i din e-postlåda varje dag kan du bara skriva et mejl till info@ruepba.se och skriva ett enda ord UTMANINGEN. Det kostar inget och du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Under åren har vi många gånger fått responsen från kristna med orden "Det var första gången jag orkade läsa igenom hela Bibeln". Den gånga veckan fick vi följande mejl: "Ni är och har varit av stor betydelse för min frälsning. Att jag fann er blogg så snart efter min frälsning den 18 november 2007 ser jag som ett Gudomligt ingripande. Jesus lovade leda mig om jag ville och ett av Herrens första drag var att leda mig till er blogg för att läsa ordet med förklaringar varje dag. Således, jag är er ett stort tack skyldig. ”Gud är god. Hans ord är sant”.

Nu har vi ett halvår kvar på "Gamla Testamentet på två år". Just nu håller vi på att läsa Jesaja och den 31 december i år landar vi med sista kapitlet i Malaki.

Nästa år räknar jag med att vi följer "Nya Testamentet och Psaltaren på ett år." Sedan räknar jag med att vi avslutar UTMANINGEN. Alla inläggen finns ju kvar på nätet och om du vill ha ett eget exemplar finns det också att tillgå antingen på papper eller som pdf-filer. Du kan läsa mer om det i vår webbshop:
Gamla Testamentet https://rupeba.se/home/#!/products/gt-boken---6-delar-i-studiep%C3%A4rmar---peter-baronowsky
Nya Testamentet https://rupeba.se/home/#!/products/nt-boken---4-delar-i--studiep%C3%A4rmar---peter-baronowsky

För övrigt fortsätter jag att lägga ut mitt personliga vittnesbörd varje måndag, onsdag och fredag. På måndag kommer del 7 (av 21).

Ha en välsignad bibelläsningsvecka
Peter Baronowsky


Inga kommentarer: