6 juni 2021

Tidig söndagsmorgon den 6 juni

 

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen. Och inte vilken söndag som helst. Den sjätte juni är sedan några år tillbaka Sveriges nationaldag. Vi har normalt inte firat vår nationaldag på samma grandiosa sätt som vårt grannland i väster som formligen exploderar i "Norge i rött vitt och blått." De gånger vår nationalkänsla verkligen visar sig brukar vara i ishockey-VM. Fast kanske inte så mycket i år. 

I tisdags hade vi vår digitala hemgrupp på Zoom. Den träffas varannan vecka och det har vi gjort under hela pandemin förutom ett sommaruppehåll. Vår hemgrupp har många deltagare och det kommer kanske att bli svårt att få plats i ett hem då det blir dags för det, men det problemet tar vi då det kommer. I vår hemgrupp studerar vi för närvarande min bok "GÅVOBOKEN - du är rikare än du tror". Det började vi med för ganska länge sedan. Ett kapitel i taget. Boken är egentligen inte skriven för gruppsamtal, men då hemgruppen bestämde sig för att använda den skrev jag ett litet häfte med samtalsfrågor till varje kapitel. Det kan ju vara bra att veta om det finns andra hemgrupper/bibelgrupper/samtalsgrupper /studiegrupper som söker ett material till samlingarna.

På tal om studiegrupper har vi ett antal studiehäften som passar bra för samtal i den lilla gruppen. Du hittar en förteckning över alla våra studiehäften i vår Webbshop. Gå till www.rupeba.se, klicka på WEBBSHOP och välja kategori "studiehäften". Många av studiehäftena finns även på norska.

Under juni och juli lägger jag också ut mitt vittnesbörd. Det blev också publicerat förra sommaren. Varje måndag, onsdag och fredag kommer ett avsnitt av mitt vittnesbörd och det håller på i sju veckor. Det första avsnittet på måndag heter "Avundsjuka" och det var så det började.

Dagen efter Hemgruppen fick vi mejl att det inte blir någon gudstjänst på zoom på söndag. Det blir i stället en riktig gudstjänst med riktiga människor i Frälsningsarméns lokal i Västerås. Det blir spännande att få möta riktiga, tre-dimensionella människor istället för bilderna på skärmen. Det stod också i mejlet att det är Ruben som predikar och Sussi som leder på söndag.

Jag skrev härom söndagen att vi börjar se ljuset i pandomi-tunneln. Ljuset börjar bli starkare!

Jag ber att du ska få en välsignad ny vecka!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: