27 juni 2021

Tidig söndagsmorgon (den sista i juni)


 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet


Ännu en sommarvecka på väg att ta slut. Sommaren ger lite extra tid att skriva och läsa. Då det gäller skrivandet skriver jag, som vanligt, varje dag en ny kommentar till bibelläsningsplanen "Gamla Testamentet på två år". Dessutom håller vi på att uppdatera andaktsboken "PSALMBOKEN" med femtio andakter från Psaltaren i Bibeln. Den gamla upplagan har varit slutsåld en tid och vi planerar en nytryckning av boken i höst.
 
Då det gäller läsningen håller jag på att ännu en gång läsa Sebastian Staksets bok "Bara mörkret kan besegra ljuset". Fantastiskt inspirerande och trosstärkande bok.
 
En annan uppbyggande bok att läsa i sommar är Rut nya bok "Dags att reflektera" som kom ut strax före sommaren. Vi har fått mycket goda reaktioner på boken. En frälsningsofficer i Norge skriver: "Jag har nästan läst färdigt Ruts bok,´Dags att reflektera´. Du sätter fingret på många saker som det kan vara svårt att tala öppet om idag. Det är bara de som vill leva i ett förpliktigande lärjungaskap och som håller sig till Guds Ord, som kommer att tycka om boken. Jag upplever boken som rannsakande, men också renande. Den ställer mig inför ett val. Jag upplever verkligen Guds Ande i det du skriver. Jag skulle önska att boken blev översatt till norska. Den skulle vara en bra bok att ge människor som söker sanningen med sitt liv. Tack Rut för ditt ärliga och uppriktiga Herrens budskap"
 
En annan läsare i Sverige skriver: "Helt kort. Har läst Ruts bok. Mycket bra sammanfattning av hennes tankar. Alla som kallar sig kristna borde läsa den. Jag kommer att läsa Ruts bok många gånger. Tack."
 
Vill du läsa mer om boken kan du läsa i webbshoppen på www.rupeba.se. 

Nu ser det ut som om man är på väg att lätta på Coronarestriktionerna. Vi hoppas att vi snart kan besöka mellansonen med familj som bor i Norge. Yngsta barnbarnet fyller tre år i juli och hans storasyster fyller nio i juli. Den yngste kan väl knappast komma ihåg att han sett oss. Norge har ju varit ett slutet land en längre tid och det yngsta barnbarnet har bara sett oss på dataskärmen där han ser alla andra barnprogram. Jag befarar att han inte ens tycker att farmor och farfar som vinkar åt honom på skärmen tillhör hans favoritprogram bland alla andra barnprogram.
 
Vi fortsätter att be till Gud att han ska befria jorden från pandemin.

Ha en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky


Inga kommentarer: