18 aug. 2021

Medlemstapp bland kyrkor som bejakar hbtq-teologi

 


- Världen idag -
Kyrkosamfund med bejakande inställning i hbtq-frågor skördar inte tillväxt, menar sajten Evangelical Focus. Enligt deras undersökning är Svenska kyrkan det samfund som tappat flest medlemmar under de senaste åren.
Evangelical Focus har tittat närmare på sju stora protestantiska kyrkor i fyra olika länder som under 2000-talet anammat ”hbtq-inkluderande” teologi och praxis.
 
Den presbyterianska kyrkan i Skottland har under 18 års tid sjunkit från 607 000 till 325 000 medlemmar och placeras därmed som tvåa på listan, bakom Svenska kyrkan. Det skotska samfundet beskrivs som allt mer liberalt och väntas under 2022 anta äktenskapsritualer för samkönade par...

...Man påpekar att det inom många protestantiska sammanhang argumenteras för att kristendomen måste locka till sig människor genom ett öppet förhållningssätt till människor som tolkar om texter i Bibeln för att de bättre ska passa in i nutidens trender och tänkande.

Evangeliska kyrkor som fortsatt förkunnar en klassisk biblisk undervisning i frågor som familj, äktenskap, skydd för de ofödda och rätt till samvetsfrihet möts inte av god publicitet. Protestantiska samfund som försvarar ”inkludering och mångfald” sett ur hbtq-perspektiv anses däremot förkunna en tro som har förståelse för sin samtid, skriver sajten.

Läs mer här: https://www.varldenidag.se/nyheter/medlemstapp-bland-kyrkor-som-bejakar-hbtq-teologi/repuhm!Vct8KRMOVdzBEGqGFAvxQ/

Inga kommentarer: