31 aug. 2021

VITTNESBÖRDET: "Ett mirakel att allt gått så bra"

 


- Från FA:s hemsida -

Katherine Tepsi växte upp i Syrien i staden Aleppo med en syster och fyra bröder. Familjen var syrisk katolsk och barnen gick i kristen privatskola. De levde ett lugnt liv och umgicks i princip bara med kristna även om det samtidigt fanns respekt för andra människors religionstillhörighet. Katherine har kära minnen av sin farmor som hon också är döpt efter.

— Varje helg samlade hon oss och läste ur Bibeln. Hon har uppfostrat oss till att vara kristna och hon är en stor förebild för mig, säger Katherine.

Men så bröt inbördeskriget i Syren ut och eskalerade år 2012 så hela familjen beslöt sig för att fly landet. Målet var Sverige då det redan fanns släktingar här. Katherine var vid det här laget 42 år, gift och hade tre barn. Det var hennes svärfar och svågrar som bodde i Sverige sedan 30 år tillbaka. År 2013 flydde Katherine med man och barn, först med bil till Turkiet, därifrån med gummibåt till Grekland.

— Det var så farligt och vi var så rädda för vi var 30 personer i en båt som var gjord för fem. Men det gick bra tack vare Jesus och det var som om jag kunde känna att han höll mig i handen, säger Katherine.

Läs mer här: https://www.fralsningsarmen.se/karen-kyrkan/min-vag-till-gud2/container/ett-mirakel-att-allt-gatt-sa-bra/?smclient=94c3fb72-7832-11e8-af93-0cc47adb48bd&utm_source=salesmanago&utm_medium=email&utm_campaign=Nyhetsbrev_tro_augusti

Inga kommentarer: