22 aug. 2021

Tidig söndagsmorgon den 22 augusti


 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Helgen tillbringar vi i Borås med konfirmationshögtid för vårt äldsta kvinnliga barnbarn.

Då vi 1988 flyttade hem från Norge för att starta Frälsningsarméns Sociala Institut fick vi lämna kvar vår äldsta son i Norge. Han hade ett år kvar på gymnasiet i Norge och kunde bo kvar på Frälsningsarmén folkhögskola på Jelöy som hade varit vårt hem i nio år. Vi bosatte oss i Fristad, norr om Borås.

Efter ett år flyttade äldste sonen hem till oss i Borås och bara två år senare var det dags för oss att flytta till Stockholm med det Sociala Institutet. Då bestämde sig sonen för att sluta flytta med oss och stanna i Borås. Han hade då träffat den flicka som senare blev hans fru. Så vi lämnade vår son i goda händer.

Nu, 32 år senare, är det dags för deras äldsta dotter att konfirmeras. Tiden går.

Men det är fantastiskt roligt att träffas igen. De senaste två åren har vi mest träffats utomhus på vandringsleder. Utefter Vättern söderut och utefter Vättern norrut.

Under veckan har jag också publicerat den andra delen i en serie bibelstudier från Efesierbrevet. Det är sammanlagt tolv delar. Gå gärna igenom de två delarna som vi publicerat och följ med genom Efesierbrevet. Det är tio delar kvar.


Den serien skrev jag först på norska till det norska Krigsropet. Jag hade under flera år en sida i Krigsropet som kallades Krigsropets bibelskola. Sedan dess har serien reviderats och kompletterats med frågor för samtal och självstudium. Följ med i serien. Det kommer ett nytt avsnitt varje torsdag under hösten. Det är viktigt för varje kristen att studera Guds Ord. Jesus säger: "Om ni förblir i mitt ord är ni verkligen mina lärjungar. Ni ska lära känna sanningen och sanningen ska göra er fria" (Joh 8:31).

Ha en välsignad ny vecka! Och glöm inte bort att läsa Bibeln!
Peter Baronowsky

 

Inga kommentarer: