6 aug. 2021

PRIDE - Det färgglada mörkret

 


Claphaminstitutet genomförde 2018 en undersökning av innehållet i Stockholm Pride 2018. Vad är det Stockholm Pride egentligen inbjuder till? Det är en delvis skrämmande läsning. Undersökningen genomfördes 2018 och säger ingenting om Stockholm Pride 2021. Vi får bara hoppas att man genomfört radikala förändringar sedan dess.

Vad innehåller Stockholm Pride?
   I Claphaminstituets rapport kan vi läsa:
"Förkortningen BDSM (en förkortning för bondage och disciplin, dominans och underkastelse samt sadism och masochism) är en tämligen vanlig företeelse under Pride. Andra liknande våldsamma aktiviteter är flogging -piskning. Även zoofili - attraktion av och sex med djur - finns som teman under dessa seminarier.

   Informationen till besökare ger exempel på vad besökaren kan vänta sig helt öppet på Östermalms idrottsplats under dagtid. ´Club Sade´ låter alla nyfikna prova på lite smisk och pisk under hela festivalen? Eller varför inte ta en liten time-out i en bur en stund? Känna på hur det känns att stå uppsänd på ett S:t Andrews kors?" (sid.15)
   "Men det finns också programpunkter som med emfas bejakar våld, i likhet med punkterna dominans och BDSM här ovan. Ett inslag under veckan bygger ´ett scenario där en av parterna vill bli kuvad trots motstånd, där förutsättningarna gällande storlek, teknik och styrka inte är jämbördiga´med målet ´att ge bägge parter den upplevelse som dom trånar efter utan att leken slutar på sjukhuset´" (sid.16)

   Pride tar även upp ämnen som självskadebeteende som något positivt samt sex under påverkan av droger där man vågar göra saker som man inte skulle vilja göra i nyktert tillstånd.
  Pride talar även om prostitution i positiva ordalag. Prostitution omtalas som sex-arbete. Även om det inte uttalas lika klart i Pride-programmet är RFSL:s uppfattning glasklar: Prostitution bör tillåtas och den svenska sexköpslagen avskaffas. (sid. 27).


Vem stöder Pride?
   Listan över dem som stöder Pride är lång. Där kan vi som "Gold Partners" finna Stockholm stad. Statliga myndigheter som Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen är "Silver partners" (Det innebär att alla svenska skattebetalare är med att finansiera Pride). Bland "Bronze partners" finner vi studieförbundet Sensus som är en sammanslagning av Frikyrkliga Studieförbundet och Svenska Kyrkans studieförbund. (sid. 34)


Vem går med i Pride-paraden?
   Där återfinner vi representanter för de flesta politiska partier, inflytelserika opinionsbildare och kulturpersonligheter. Det verkar som att alla vill vara med att markera att de är har ett öppet sinne och står bakom det som Pride innehåller.
 
Du kan läsa hela rapporten här: https://claphaminstitutet.se/wp-content/uploads/2018/05/2-2018-Pride.pdf

PS
Jag läste just att en nyhet i årets Stockholm Pride 2021 är en schemalagd onani-paus för att ta hand om sig själv.
Onanipausen är schemalagt till idag (fredag) mellan 11.50-12.00.

Det känns inte bra att jag är med och finansierar Pride genom min skattebetalning.

Du kan läsa en artikel om "Onani-pausen" här: https://www.qx.se/samhalle/pride/213911/onanipaus-under-stockholm-pride/

/PB

Inga kommentarer: