20 aug. 2021

UTMANINGEN 20 aug - Jer 33

 

DET FINNS MER

Bibelläsning: Jeremia 33
Läs bibeltexten här

Ropa till mig, så vill jag svara dig och låta dig höra om stora och ofattbara ting som du inte känner till” (Jer 33:3 FB)

Det finns mer! Du som har varit en kristen en tid och kanske tror att detta var allt som fanns. Herren säger att det finns mer. Det finns saker som Herren vill låta dig höra. Det finns ofattbara ting som du inte ens känner till.

Då du ropar, står det i bibelversen. Ropet är kanske lite mer än bara en önskan.
Då vi börjar ropa är vi mer desperata efter att få höra från Gud. Jag tror att vi behöver lite mindre förnöjsamhet och lite mer desperation efter mer av Gud. För då vi ropar så kommer han att svara!

- Mannakorn att tugga på under dagen: Ropa till Herren!

___________________
Innehåll kapitel 33:
Löften om återupprättelse (vers 1-13)
Löften om den rättfärdige telningen av Davids släkt (vers 14-26)

Kommentar:
De profetiska budskapen i detta kapitel kommer till Jeremia medan han fortfarande sitter fängslad i vaktgården i Jerusalem (vers 1).

Löftet om bönhörelse är starkt (vers 3). Gud vet naturligtvis vad vi behöver utan att vi ber honom, men bönen är ett sätt att ställa oss i ett rätt förhållande till Herren. Det är en bekännelse att vi tror att Gud är svaret på alla våra behov och att det är han som är Herre i våra liv.

Löftet om den kommande telningen (vers 15-16) återkommer på flera ställen i Gamla Testamentet (Jes 4:2, Jes 11:1; Jer 23:5; Jer 33:15, Dan 11:7, Sak 3:8, Sak 6:12). Löftet om den kommande telningen av Davids släkt pekar from mot Messias, Jesus. Här i kapitel 33 pekar profetian både om Jesu första tillkommelse med löfte om frälsning, och om Jesu andra tillkommelse i ändens tid.

Till eftertanke:
I kommentaren kunde vi läsa "
..bönen är ett sätt att ställa oss i ett rätt förhållande till Herren. Det är en bekännelse att vi tror att Gud är svaret på alla våra behov och att det är han som är Herre i våra liv".
- Hur mycket av detta finns det med i ditt böneliv

Inga kommentarer: