26 dec. 2021

Tidig söndagsmorgon i Sjuhäradsbygden

 


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Annandag Jul. Vi börjar närma oss slutet på julhelgen. Två av de mest dominerande nyhetsinslagen under veckan var:
1/ Putins presskonferens där han höjer hotbilden mot väst.
2/ Julfilmerna med Kalle Anka som inte längre kommer att sändas klockan 15.00 på julafton som vi har blivit vana vid. Efterhand förstod vi att Kalle Anka inte skulle försvinna helt. Han skulle bara flytta från 15.00 till 15.05.

Julhelgen började med att vi hämtade äldsta barnbarnet som studerar i Eskilstuna och näst äldsta barnbarnet som studerar i Stockholm och körde till Borås där äldste sonen bor med familj.

Om någon undrar varför äldste sonen bor i Borås så kommer här förklaringen. Då vi flyttade hem från Norge första gången gick flytten till Borås där vi startade Frälsningsarméns Sociala Institut (FASI). Detta var 1988. Då vi efter tre år flyttade vidare till Stockholm sa äldste sonen "Jag stannar här". Han hade då träffat den flicka som senare skulle bli hans hustru.

Efter resan till Borås med de två äldsta barnbarnen i baksätet firade vi en fantastisk julafton tillsammans med Boråsfamiljen. Julafton avslutades med midnattsmässa i Equmeniakyrkan i Fristad där äldste sonen spelade trumpet och äldste sonens hustru sjöng solo.

På juldagen anslöt även näst äldste sonen med familj. Hans hustru har sitt föräldrahem i Kinna och där firade dom jul. Kinna ligger också i Sjuhäradsbygden så avståndet var inte så långt. Juldagen bjöd på strålande vinterväder och äldste sonens familj bjöd på en storslagen grillfest på stranden av Öresjö.

På bilden ser du de sex barnbarn som deltog på grillfesten. De tre längst ned på bilden bor i Norge och de tre överst på bilden är från Borås.

Yngste sonen med hustru och två barn bor i Stockholm och vi räknar med att fira en något försenad jul med dem i Västerås under veckan.

Men nu är det Annandag jul och vi är på väg hem till Västerås. Då veckan är slut är även året slut och ett nytt år har börjat.

Ha en välsignad vecka och ett Gott Nytt År
/Peter Baronowsky


Inga kommentarer: