29 dec. 2021

Vad står det i besiktningsprotokollet för 2021?

 


- Olof Edsinger i Världen idag -
"I en bönesamling jag nyligen deltog i kom ett profetord om att Herren skickar sina ”besiktningsmän” för att kolla läget i Kristi kropp. Lite som en bilbesiktning, där en verkstadsarbetare lyfter upp bilen, tittar på underredet och knackar på de olika delarna.

Allt ska naturligtvis prövas, men bilden i sig borde inte vara något att förvånas över. Samma sak sker ju redan i Uppenbarelsebokens sändebrev, där församlingarna i Mindre Asien utsätts för en motsvarande granskning. Som Jesus säger till de troende i Thyatira: ”jag är den som rannsakar hjärtan och njurar” (Upp 2:23). Sådan är Herren i hela Guds ord – och i hela historien.

Vad Jesu besiktningsmän kan tänkas finna när de granskar våra liv varierar förstås från sammanhang till sammanhang. Och lyckligtvis får vi alltid vila i att domen är Herrens – inte vår. Men i väntan på den yttersta dagen har vi ändå fått en kallelse att öva oss i andlig urskillning".

Så nämner Olof Edsinger fyra besiktningsfrågor till själva och församlingen:

1/ Känner vi igen Jesu röst?
2/ Känner vi igen fiendens röst?
3/ Kan vi skilja mellan centralt och perifert?
4/ Utkämpar vi de verkliga striderna?

Läs mer här: https://www.varldenidag.se/ledare/vad-star-det-i-besiktningsprotokollet-for-2021/repulv!DiD@6XE9I6KdOZeaYJQagA/


Inga kommentarer: