3 aug. 2022

Dagens andakt, den 3 augusti

 


”Det är bättre att ty sig till Herren än att lita på människors hjälp. Det är bättre att ty sig till Herren än att lita på mäktiga män” (Ps 118:8-9)

Den lilla familjen hade för första gången råkat ut för en stor oförutsedd utgift. Det förorsakade stor oro. Hur skulle man nu klara av alla de dagliga utgifterna? Hur skulle man kunna säkra sin och barnens framtid? Barnen började bli några år och kostnaderna blev allt större. I ett samtal där de båda vuxna samtalade med oss, utbrister kvinnan som var i trettiårsåldern: ”Jag vet att det är vårt ansvar nu, men jag önskar att någon vuxen skulle komma och reda upp situationen”

Och visst kan vi många gånger känna så, inte bara när vi är i trettiårsåldern, utan när vi kommer upp i riktigt höga åldrar. Ibland skulle det vara skönt, om man fick vara som det lilla barnet igen, och lämna över ansvaret att reda upp situationen åt någon vuxen.

Gud vet, att också den äldste och klokaste ibland oss, emellanåt hamnar i situationer som är oss övermäktiga. Därför vill han lära oss att lämna över våra liv i hans händer. Han är den enda, som är starkare än den starkaste motgång. Han är den enda, som är större än det största problemet. Han är den enda, som kan hjälpa.

BÖN

Herre, hjälp mig idag att vända mig till dig med alla problem. Tack för att inget bekymmer är för smått och trivialt för dig och inget problem är så stort att inte du har en lösning.

Inga kommentarer: