28 aug. 2022

Tidig söndagsmorgon i Ronneby den 28 augusti

 


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Denna helg har Rut och jag en Bibelhelg i Ronneby. Det är Frälsningsarmén och Pingstkyrkan i Ronneby som inbjuder till helgen. Samlingarna hålls i Pingstkyrkan. Vi började i fredags med Väckelsemöte, på lördagen hade vi bibelstudier och idag har vi den avslutande gudstjänsten. I Ronneby är både pingstvännerna och Frälsningsarmén små församlingar, men det var en uppmuntran att möta trofasta, gedigna kristna som tar sitt uppdrag på allvar. Lennart Fransson från Frälsningsarmén hade verkligen arrangerat helgen på bästa sätt.

Under lördagen kom även några tillresande från Ystad, Trelleborg, Nässjö och Jämjö (förlåt mig om jag glömde någon ort).

Bland de tillresande till lördagens bibelstudier kom sex gamla, goda vänner från Skåne (dom är alltså både gamla och goda). Det ena paret är frälsningsofficerare och vi har mötts många gånger. Vi har flera gånger fått inbjudningar att hålla Bibelhelger på de kårer där de har varit ledare.

De andra två paren har vi inte mött på många, många år. Men här kommer en liten berättelse om de fyra som är värd att berättas. De heter Jan och Birgitta från Ystad samt Christer och Lena från Trelleborg.

Under tio år (1978-1987) anordnade Templet i Göteborg en bibelhelg i Vallersvik. Talare varje år var David Kjellgren samt Rut och jag. Ett år kom Jan, Birgitta, Christer och Lena till bibelhelgen i Vallersvik. Under bibelhelgen fick de fyra ett tilltal från Gud att de skulle göra en evangelisationssatsning i södra Skåne. Den första dagen efter Vallersvikshelgen ringde en man till Christer på kontoret och frågade honom om han kände någon som ville köpa ett stort utställningstält. De köpte tältet och la hela sin semester på att arrangera "Tältkampanj Syd" i Smygehuk i Skåne. Detta fortsatte de med varje sommar under åtta år under 1980-talet. Varje vecka inbjöd de talare och de svarade själva för allt det praktiska, mötesledning och musik. Rut och jag hade förmånen att vara talare en av veckorna varje år. Det var hektiska semesterveckor för de fyra, men de har många gånger talat om att "Tältkampaj Syd" var de allra bästa "semestrar" de någonsin haft.

Men nu är det söndagsmorgon och vi ska snart ha avslutningsmötet på Bibelhelgen, och sedan åker vi hem till Västerås med stor tacksamhet för det vi har fått uppleva i helgen.

Jag ber om välsignelse över de som står i ledningen för Frälsningsarmén och Pingstkyrkan i Ronneby. Och jag önskar er alla som läser "Tidig söndagsmorgon" en välsignad vecka även om almanackan markerar att sommaren är slut och hösten på väg.

/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: