14 aug. 2022

Tidig söndagsmorgon i Strömstad den 14 augusti







Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det äntligen dags att få träffa våra barn och barnbarn till en "Familjesamling". Träffen har planerats gång på gång och sedan blivit uppskjuten av pandemin och av många andra skäl. Våra barn och svärbarn har många saker i kalendern som måste fullföljas och barnbarnen har sina engagemang.

Vi samlades i Strömstad dit mellansonen med familj har flyttat under sommaren (Bild 1). De hade tidigare bott i Norge, men har nu flyttat och bor nu någon mil från gränsen till Norge. Fast på den svenska sidan.

Lördagen ägnades till en båtutfärd till Kosteröarna (Bild 2), utanför Strömstad. Där blev det långa promenader, bad och naturligtvis lite fotboll på stranden (Bild 3). Efter lunch blev det båtfärd tillbaka och middag hemma hos Strömstadsfamiljen.

Efter middagen, då det började skymma, trodde jag att dagen var slut. Men så kom förslaget att vi skulle åka ned till fotbollsplanen för att spela fotboll under lite mer ordnade förhållanden än på stranden. Det gjorde vi och den långa dagen avslutades med bad i havet (Bild 4). Det var så vi brukade avsluta varje dag av sommarlovet under pojkarnas uppväxttid, men det var längesedan....

Då det gäller veckan i övrigt var Strömstadsbarnbarnen tillbaka i Moss o Norge för att delta i Frälsningsarméns juniorläger. Moss är platsen där de har genomlevt hela sitt liv så här långt.

Nu är det söndagsmorgon och dags att skiljas och åka tillbaka hem. Men innan vi skulle lägga oss kom förslaget att tillbringa några timmar på stranden. Men därefter är det i alla fall dags att åka hem. En familj stannar kvar i Strömstad och övriga åker hem till Borås, Västerås och Stockholm. 

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky


Inga kommentarer: