4 feb. 2024

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 4 februariVeckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

En höjdpunkt i veckan var att vi fick vara med om en storslagen 70-årsfest. "Födelsedagsbarnet" var Anders Gärdeborn. Rut och jag har sedan några år träffat Anders och hans fru Helene vid ett antal tillfällen. Att vi lärde känna dem beror på vårt gemensamma intresse i att läsa och undervisa i Bibeln, och kanske speciellt Bibelundervisningen om den sista tiden. Vi bor dessutom på gångavstånd från varandra.

Om du inte känner till Anders Gärdeborn kan du ta del i mycket av hans undervisning på YouTube. Han finns på "Bibelkanalen".

70-årsfesten hölls på "officersmässen" som fungerade som officersmäss på den tiden det fanns en flygflottilj stationerad på Västerås flygplats. Jag gissar att Rut och jag var de enda officerarna som var närvarande i går kväll. Men vi är ju inte officerare på flygflottiljen utan i Frälsningsarmén. 

Som jag skrivit om tidigare så har de olika grupperna på kåren ansvar för varsitt möte under vårterminen. Hemgrupperna kommer att ha varsitt möte och idag söndag är det Hornmusikkåren som ansvarar för gudstjänsten. Övningen i torsdags användes till stor del för att öva och förbereda gudstjänsten.

I annonsen kan vi läsa: "Vi kommer att få sjunga till hornmusikkåren. Lyssna på Kjell Olausson som predikar. Gunilla Olausson, vår divisionschef kommer att tilldela Christer Åberg en hederstitel som hedersmusikmästare."

Christer har varit musikmästare i Västerås sedan vi flyttade hit, och det var han till och med förra sommaren. Då efterträddes han av Stefan Carlson.

Dagens gudstjänst börjar som vanligt klockan 15:00 och den följs av en gudstjänst på tigrini-språket klockan 17:00 samt söndagsskola.

Sedan är det snart dags för en ny vecka. För vår del räknar vi med att veckan ska innehålla Hemgrupp hemma hos oss på tisdag, övning med hornmusikkåren på torsdag och Bibelhelg nästa helg.

Med önskan om en välsigna ny vecka
Peter Baronowsky


 

Inga kommentarer: