30 jan. 2022

Tidig söndagsmorgon den 30 januari

 

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Tiden går. Nu är vi snart inne i februari och en intensiv vecka börjar gå mot sitt slut. Veckan har innehållit ett antal mentorssamtal med frälsningsofficerare. 

I tisdags opererade jag mitt vänstra öga för gråstarr. Det högra ögat opererades förra veckan och nu har jag inga fler ögon kvar att operera. Operationerna gick bra och jag börjar redan se lite bättre.

I helgen har Rut och jag undervisat på distansbibelskolan på Ågesta folkhögskola söder om Stockholm (bilden). Distansbibelskolan har hållit på i många år och är en fantastisk möjlighet för dem som önskar gå en bibelskola och som inte har möjlighet att studera på heltid. Det finns en ettårig grundkurs och därefter finns det en ett-årig påbyggnadskurs. Studierna bedrivs över nätet och 2-3 helger per termin samlas deltagarna till en undervisningshelg. Distansbibelskolan har varje år kurser både på Ågesta (Stockholm) och Örnsköldsvik.

Sedan vi flyttade hem till Sverige senaste gången 2017 har vi varje år ansvarat för en helgkurs i Örnsköldsvik. År efter år samlar kåren i Örnsköldsvik deltagare till Distansbibelskolan. Jag tror jag har sagt det förut, men jag säger det igen: Det är fantastiskt att få undervisa en grupp vuxna människor som verkligen är motiverade att lära sig mer från Guds Ord.

Vi blir färdiga med kursen på Ågesta nu under söndagen och sedan börjar snart en ny vecka och en ny månad.

Guds välsignelse
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: