2 jan. 2022

Tidig söndagsmorgon den andra januari 2022


 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

På nyårsafton fick vi en bild från Norgefamiljen som tillbringar några dagar på sin "fjellhytte" i Valdres för att åka skidor i fjällen. På bilden saknas barnbarnens mor. Det är hon som tar bilden. Men både mellansonen och de tre barnbarnen på bilden har på sig sina fina tröjor som barnbarnens farmor stickat!

Men så här dags på året är det på sin plats att se tillbaka på tiden som gått och se framåt på tiden som kommer.

Helt i början på året för två år sedan talade Rut och jag på en ekumenisk mötesserie i Mosjöen, Norge (ligger lite norr om Hemavan i Sverige). Efter det hade vi en mötesserie i Våg på Färöarna och efter det var vi i Lettland för att ha en del mentorssamtal med lettiska officerare. Precis då vi kom hem från Lettland stängdes världen. 

Den nedstängningen har sedan fortsatt med olika slags restriktioner. Speciellt kännbart för vår del var att gränsen till Norge stängdes. Vi kanske trodde att det skulle vara en kortare nedstängning men den varade ett helt år, och sedan ytterligare ett år.

Alla våra åtaganden som gällde förkunnelse och undervisning fick avlysas, skjutas på framtiden eller genomföras digitalt. Digital undervisning tycker jag inte om. Jag älskar att undervisa från Bibeln, men jag vill ha riktiga människor framför mig och inte bara tvådimensionella digitala människor.

Då det gäller mentorssamtalen har de kunnat fortsätta över telefon/WhatsUp/FaceTime.

Nu står vi inför ett nytt år. Vi har en hel del inbokat i vår kalender. Vad kommer att kunna genomföras och hur?

Hur det än blir med begränsningar i resandet har vi i alla fall möjligheter att fortsätta förkunna i skrift på Facebook och på hemsidan. Tack alla ni som följer oss på nätet och som av och till skickar uppmuntrande hälsningar. Ni betyder mycket för oss.

Jag tror i alla fall att jag fått ett ämne som jag ska fokusera på i min undervisning det kommande året. Jag räknar med att börja presentera det ämnet de kommande veckorna.

Med önskan om Guds välsignelse idag och den kommande veckan
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: