23 jan. 2022

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 23 januari

 


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen. Veckorna passerar fort. 

I början av veckan påbörjade jag min gråstarrs-operation. Då gällde det högra ögat. Först skar de ett snitt i hornhinnan och sedan tog de ut linsen och ersatte den med en ny syntetisk lins och sedan räknar de med att hornhinnan ska läka ihop av sig själv, och det räknar även jag med. Nästa vecka är det dags att göra samma procedur med vänstra ögat.

Idag är det Rut och jag som är ansvariga för gudstjänsten på Frälsningsarmén i Västerås. Jag ska predika och ämnet för predikan och för mötet i övrigt är "Öppnade ögon", men det kommer inte att handla om min ögonoperation. Om du vill förbereda dig för predikan kan du läsa två bibeltexter: Den första bibeltexten är 2 Kung 6:8-23 där Elisa ber för sin tjänare: "Herre öppna hans ögon", tjänarens ögon öppnades, och tjänaren fick se in i ett helt annan verklighet. Den andra bibeltexten handlar om Emmausvandrarna Luk 24:31-32, där två sorgsna lärjungar gick en långpromenad tillsammans med Jesus utan att känna igen honom. Först då Jesus på kvällen bröt bröd tillsammans med lärjungarna, öppnades deras ögon. En berättelse om en promenad i djup sorg som slutar med öppnade ögon och brinnande hjärtan.

Den gångna veckan har vi haft ett antal mentorssamtal med frälsningsofficerare och på torsdagskvällen hade jag förmånen att ha ett bibelstudium på Templet i Stockholm över ämnet "Bibelsyn och Bibeltolkning".

En annan höjdpunkt i veckan inträffade på lördagen då vi fick besök av "Stockholmsfamiljen" = yngste sonen med familj (bilden). Vi hade en heldag tillsammans som avslutades med att vi åkte pulka på Anundshög.

Nu är det söndag och då laddar vi för gudstjänsten på Frälsningsarmén i Västerås kl.15:00. Vi räknar med ett visst manfall i lokalen, men planen är att gudstjänsten även kommer att sändas på kårens Facebook-sida.

Sedan är det dags för en ny vecka och jag önskar dig all Herrens välsignelse den kommande veckan.

/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: