16 jan. 2022

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 16 januari


 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet
(Bilden: från en kvällspromenad den dagen snön försvann)

Ännu en vecka med covid. Den här veckan är det "Norgefamiljen" som har drabbats av covid. Dom passar på att bli sjuka alla fem samtidigt och det är säkert en fördel att få det samtidigt jämfört med att ta varsin vecka och ha smittan i huset i fem veckor.

Massmedia översvämmas av information om covid. Det finns de som tror att pandemin håller på att avta och normaliseras. Andra säger att det finns nya varianter på väg som är mycket farligare. Det enda man kan vara riktigt säker på är att det inte finns någon som vet hur verkligheten kommer att se ut i framtiden.

Samtidigt ökar oroligheterna i östersjöområdet. Nya ryska landstigningsfartyg kommer in i Östersjön och Sverige förstärker den militära närvaron på Gotland.

Med den bakgrunden kan det vara bra att börja söndagens gudstjänst i Västerås med sången:
"När världsriken vackla och störtar i i grus, och allt mot förgängelse går,
o, då är det gott att ha grundat sitt hus på klippan som evigt består" med kören "Jesus min frälsningsklippa...".

Idag är det jag som leder gudstjänsten klockan 15:00 och Rut som predikar. Musikkåren skulle ha medverkat men har beslutat att ställa in all verksamhet i januari på grund av smittorisken. Det är nog klokt. Vi har ju hört att körsång är en starkt smittspridande verksamhet, och det är förmodligen på samma sätt med hornmusik där man blåser ut sin luft i lokalen. Det brukade ju förr kallas blåsmusik.

Under veckan har jag fått förfrågan om att ställa upp på en intervju om min vandring med Gud i livet. Det gjorde att jag började tänka tillbaka på mitt liv (Är det ett tecken på att jag blivit gammal?). Jag hittade i alla vall ett urklipp från Stridsropet 1975. Rut hade skrivit ett referat från en helgresa med ungdomskören DET NYA LIVET. Det var då det hände för Rut och mig. Det stora genombrottet i vårt liv. I Vittnesbördet kan du nästan känna hur det vibrerar av nytt liv och gudsnärvaro. MISSA INTE DET! Det kommer som veckans vittnesbörd på tisdag!

I övrigt har veckan varit ganska lugn. Vi har kunnat lägga tid på att förbereda kommande tillfällen av undervisning/förkunnelse.

Ha en välsignad ny vecka
/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: