20 maj 2022

Gåvoboken del 8: DU ÄR INTE RIKARE ÄN DU TROR

 


Nej, du läste inte fel. Det står: Du är inte rikare än du tror. Titeln på denna bok och på kapitel 2 är ”Du är rikare än du tror”. Gud har i Kristus välsignat oss med all Andens välsignelse i himlen (Ef 1:3).

Detta är fortfarande sant! Men motsatsen är också sann: Du är inte rikare än du tror.

Även om det är sant att Gud har gett gåvor kanske du inte har tagit emot det som han redan har gett dig ännu.

Även om Gud vill att alla människor ska bli frälsta (1 Tim 2:4) och även om Gud gjort det möjligt för alla människor att bli frälsta (Apg 2:21), så blir inte alla människor frälsta.

Det är din tro som gör det möjligt för dig att ta emot det som Gud redan har gett dig. Därför skulle man kunna säga att du har inte mer än vad du tror.

Du tar emot det som Gud har gett när du bestämmer dig för att sätta din tro och tillit till Gud och det han har sagt.

Du har inte mer än vad du tror

I Romarbrevet kan du läsa att det är genom munnens bekännelse och hjärtats tro som du blir frälst .

Jesus säger att alla som tar emot honom och tror på hans namn ger han rätten att bli Guds barn (Joh 1:12).

Då Petrus på pingstdagen ska förklara för den förvånade människomassan vad det är som sker då lärjungarna plötsligt blir berusade av glädje och fulla av Guds kraft, börjar han med orden: Det skall ske i de sista dagarna, säger Gud, att jag utgjuter min ande över alla människor (Apg 2:17).

Men även om Gud säger att han utgjuter sin ande över alla människor, så blir inte alla människor fyllda eller döpta med den helige Ande.

Gud har lovat det till alla människor. Löftet gäller dig! Om du tror på Gud och vad han har lovat, kan du i tro ta emot det han har lovat.

Bibeln säger i Första Johannesbrevet 1:9 att om vi bekänner våra synder för Gud, så förlåter han oss och renar oss från all orättfärdighet. Om du tror på Gud och vad han har lovat kan du i djupet av ditt hjärta ta emot den förlåtelse som Gud har gett dig.

I Första Korintierbrevet 12:7 kan du läsa att Gud gett sina gåvor till var och en. Om du tror på Gud och vad han har lovat får du använda de gåvor Gud vill förmedla genom dig efter måttet av din tro.

Vi har olika gåvor allt efter den nåd vi har fått: profetisk gåva i förhållande till vår tro. (Rom 12:6)


Inga kommentarer: