2 maj 2024

DAGENS ANDAKT, den 2 maj

 

”Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det” (Joh 1:5)

Maktkampen mellan ljus och mörker speglar något mycket viktigt. Mörkret är en väldig makt. Det kan lamslå varje handling och förslava den som hamnar i dess grepp. Men trots att mörker ibland kan vara så kompakt, kan det inte besegra det minsta lilla ljus.

Om man är inne i ett ljust rum och öppnar dörren ut till den mörka natten, är det inte mörkret som väller in i huset utan ljuskäglan som letar sig ut och tränger undan ett stycke mörker. Om man i den svartaste, mörkaste garderob tänder ett litet, litet ljus, förmår inte det mörka släcka ner det lilla ljuset. Ljusets makt besegrar mörkrets makt.

Så är det också i våra liv. Det andliga mörker som ibland vill släcka ner all livsglädje måste vika när vi släpper in Guds ljus.

BÖN

Jesus Du vill att vi ska leva som ljusets barn idag och bära ljusets frukt: godhet, rättfärdighet och sanning (Ef 5:8). Och om lågan av någon orsak skulle slockna idag, påminn mig om att jag måste vända mig till Dig och bli tänd på nytt; till Dig, Du som är världens ljus.

Inga kommentarer: