12 maj 2024

Tidig söndagsmorgon i Levanger den 12 maj

 


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

På tisdagen började vi resan till Levanger. Vi sov över i Östersund och då vi vaknade var marken och bilarna snötäckta (Bild 2)!

Vi fortsatte mot Norge och stannade vid Tännforsen (Bild 3), Sveriges största vattenfall. Därefter körde vi över fjället ut till Levanger på Norges västkust. Levanger kallas också "Trehusbyen" som betyder trähusstaden. Frälsningsarméns lokal ser ut som de flesta hus i staden (Bild 1). Byggda i trä med hörnen avklippta. På insidan var lokalen nyrenoverad. Renoveringen blev färdig bara några dagar innan vi anlände till Levanger.

Kåreledaren (Bild 5) hade annonserat mötesserien väl (Bild 4) och grupper av deltagare hade rest till Levanger från Mosjöen, Trondheim och en del andra platser.

Kårledaren heter Marianne Spor och var elev på Jelöy Folkehögskole där Rut och jag vara lärare på 80-talet. Marianne har dessutom översatt Ruts andaktsbok "Dagboken" till norska.

Marianne hade planerat  in många samlingar  under veckan:

På onsdagen då vi anlände till Levanger på efter middagen var det kvällsgudstjänst klockan 18:00.

På torsdagen, som var Kristi Himmelsfärds dag var det gudstjänster både 11.00 och 18:00.

På fredagsförmiddagen besökte vi Stikkelsta som är ett stort kulturcentrum om Norges övergång från hednisk till kristen kultur runt milleniumskiftet år 1000. På kvällen var det gudstjänst klockan 18:00.

På lördagen var det två bibelstudier på förmiddagen och gudstjänst på kvällen.

Och nu är det söndagsmorgon och gudstjänsten börjar klockan 11:00. Efter gudstjänsten är det stor middag på hotellet tillsammans med många av mötesbesökarna som anmält sig till middagen. 

Efter middagen sätter vi oss i bilen för att påbörja resan hem till Västerås.

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: