26 maj 2024

Tidig söndagsmorgon den 26 maj 2024

 




Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

I måndags fick vi vara med på kulturskolans avslutningskonsert i Vällingby. Lokalen i Västerortskyrkan var fullpackad med publik. De flesta närvarande var förmodligen släkt och vänner till dem som stod på scenen.

För vår del var vi där för att lyssna på ett vara barnbarn. För några veckor sedan gjorde hon en PRAO-period och deltog under vår mötesvecka i Trelleborg. Hon finns med på bilden med fiol och stråke. Tillsammans med ett tjugotal övriga violinister framförde de flera kända melodier. På bild 1 ser vi (från höger till vänster: violinistens mamma, morfar, farmor, farfar, violinisten själv, en kamrat till violinisten).

Nu på söndag blir det gemensamma gudstjänster i Uppsala (Bild 2). De deltagande kårerna är Uppsala, Västerås, Strängnäs, Sala och Norrtälje.
Det blir gemensam hornmusikkår och lovsångsteam.

11:00 Är det en gemensam gudstjänst på kåren i Uppsala med predikan av Johnny Foglander och solosång av Daniel Viklund.
15:00 Är det en friluftsgudstjänst i Gränbyparken med Appell av Alejandro Gallardo.

På tisdag nästa vecka har vi vår sista hemgruppssamling för vårterminen.
Efter det vanliga programmet med lovsång, bibelsamtal och bön ska vi förbereda oss inför gudstjänsten på Frälsningsarmén i Västerås den 16 juni kl.15:00. Det är vanligt att de olika grupperna i kåren ansvarar för varsin gudstjänst och nu är det vår tur. Det kommer  att bli många vittnesbörd, sång, musik och predikan.

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: